6 iun. 2013

Ce abuzuri mai face Politia din Cipru

Toti cei care locuim in Cipru stim ca Politia de aici, desi dotata cu echipamente de ultima generatie, se paorta cam ca in Evul Mediu timpuriu. Pe scurt, intai iti dau o mama de bataie si apoi verifica in amanunt situatia. Cazurile relatate de presa sunt multiple si in general ce ajunge in presa sunt scandaluri in care bataia au incasat-o cetateni "de categoria I", adica ciprioti, greci, englezi sau rusi. Pe langa astea sunt enorm de multe cazuri de abuzuri impotriva bulgarilor, romanilor, polonezilor, filipinezilor si a cetatenilor din tari non-UE. Astazi o sa va relatez nu un caz de abuz ci unul de MALTRATARE!

2 iun. 2013

Ghidul romanului in strainatate - Capitolul II

Astazi o sa continui Ghidul editat pentru civilizarea unor adevarate exemplare romanesti care fac tot posibilul sa iasa in evidenta. In capitolul II o sa incerc sa acopar aspectele legate de autoturisme, scutere si alte mijloace de locomotie.
Masina
In strainatate, dupa ce a muncit o perioada mai lunga sau mai scurta, romanul emigrant ajunge si la stadiul in care isi poate permite sa isi cumpere o masina. Marea majoritate o folosesc pentru scopul ei originar: deplasarea de la punctul A la punctul B.