27 mai 2012

Romania normala

Acesta NU este un mesaj electoral! Nici nu sunt sigur daca vreun candidat are acest slogan si nici macar nu ma intereseaza. Am incetat sa mai cred in clasa politica romaneasca, nu o mai vad ca pe o salvare ci ca pe o povara. In ultima perioada nu m-am grabit sa exprim puncte de vedere despre ceea ce se intampla in jurul nostru si in special in Romania, chiar daca de acolo vestile sunt uneori halucinante! Am observat in mass-media in ultima perioada o oarecare detasare de ceea ce se intampla in politica damboviteana si o axare mai mult pe probleme de zi-cu-zi. Dar nu despre politica e vorba aici, ci despre probleme mult mai aproape de baza piramidei necesitatilor. E vorba despre sanatate, educatie, alimentatie.

23 mai 2012

Eurovision 2012

Aseara a avut loc prima semifinala a concursului Eurovision 2012, semifinala in care si Romania a fost reprezentata de Mandinga cu melodia Zaleilah. Interpretarea a lasat putin de dorit pentru ca din cate se pare interpreta a avut niscaiva probleme cu casca in care auzea negativul piesei. Pana la urma Elena a dat dovada de profesionalism si a continuat interpretarea.
Cu toate acestea Romania s-a calificat in finala de pe 26 Mai. Cei din Cipru pot vota reprezentanta Romaniei la Eurovision trimitand un sms cu textul   14   la numarul 5511. Votul trebuie efectuat doar dupa ce prezentatorii vor anunta "Start vot".
Cei care nu receptioneaza programele TVR, pot urmari finala Eurovision live pe site-ul Eurovision sau pe site-ul PIKSAT.



16 mai 2012

Zoo Paphos


Da, am fost la Zoo. Stiu, o sa ziceti ca sunt prea mare pentru asa ceva, insa fiul meu nu e. Asadar duminica ne-am urcat in masina si am pornit spre Paphos. Prima chestie ciudata: indicatoarele rutiere. De la primul indicator care arata ca mai sunt 9 km pana la Zoo si pana la cel care arata ca mai sunt 6km, pe kilometrajul masinii am masurat exact 5 km. In fine, zona e foarte bine semnalizata si chiar daca Zoo e intr-o locatie destul de greu accesibila, am reusit sa o gasesc din prima. 

11 mai 2012

Serie de cutremure in Cipru

In ultimele zile a fost o serie de cutremure in Cipru, unul de 4.4, unul de 3.2 si in seara asta a fost cel mai puternic din ultimele zile.
Gasiti informatii suplimentare aici:

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=266119#summary


Targul International pentru bunuri de larg consum Cipru, 2012

Saptamana viitoare va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente expozitionale ale anului: Targul International pentru bunuri de larg consum. Anul acesta va fi cea de-a 37-a editie a targului la care vor participa  247 de expozanti reprezentand peste 1000 de firme locale dar si straine.
Ca o noutate, anul acesta in paralel cu Targul principal va vea loc si Targul pentru pescuit si barci cu motor. Acesta se va desfasura de pe 23 pana pe 27 Mai, data la care se va inchide si Targul International.
Ambele evenimente vor avea loc la Centrul Expozitional din Nicosia. Pentru cei care nu stiu cum sa ajunga la locatie, gasiti detalii AICI.

10 mai 2012

Finala Europa League


Aseara s-a desfasurat la Bucuresti meciul Final al Europa League. A fost un spectacol total si o organizare aproape impecabila. Meciul a fost si el de calitate, chiar daca scorul final sugereaza un "one-team-show". Transmisia TV a fost si ea impecabila si toata treaba a fost un adevarat tur de forta. Au fost insa si unele chestii deranjante.

Casa Regala, simbolul Romaniei adevarate

Carol I, Ferdinand, Carol II, Mihai…Cei patru regi ai României. Fiecare cu personalitate difertă, fiecare având o contribuţie majoră la modernizarea României. În timpul regalităţii, românii aveau simboluri şi valori. Carol ne-a adus independenţa, prima Constituţie, a impus rigoarea şi seriozitatea germană în ţară. Ferdinand a contribuit din plin la unificarea provinciilor în 1918 şi la victoriile armatei române în Primul Război Mondial. A primit Coroana României Mari. A domnit cu ajutorul celei mai liberale Constituţii din Europa şi a împroprietărit ţăranii cu pământ. Carol II a sprijinit masiv cultura. Fără banii Fundaţiei Regale n-am fi contat defel în cultura europeană. Mihai şi-a unit destinul cu cel al României. A avut curaj să-l înfunte pe Hitler, a avut tupeu să se opună comuniştilor chiar şi atunci când ne părăsise Occidentul. A contribuit la căderea Cortinei de Fier, la integrarea României în NATO şi UE şi a iubit românii necondiţionat. Am avut patru regi, am fost o ţară mândră. Sper să ne redescoperim mândria pierdută şi să ne reapropiem de regalitate. La mulţi ani, Casa Regală!


(text preluat integral de pe www.fermapolitica.ro, multumiri dl. Ionut Avram)

5 mai 2012

Solutia pentru scaderea ratei somajului: expulzarile.

Somajul e in crestere in Cipru. De ce cred guvernantii ca se intampla asta? In nici un caz pentru ca nu isi fac treaba, nuuuu. Sunt prea multi someri pentru ca sunt prea multi straini, ei neluand in calcul ca scazand forta de munca, implicit si populatia, va scadea si consumul.
Luni a fost programata prima cursa charter pentru a expulza 50 de pakistanezi care se aflau in Cipru fara a avea forme legale de sedere si permise de munca. Acestia au fos transferati autoritatilor din Pakistan, toata operatiunea fiind desfasurata cu implicarea a 200 de politisti. Costul a fost acoperit in proportie de 75% din bani euroepni proveniti din Fondul de Solidaritate, restul de 25% fiind o contributie a statului cipriot.
Cel mai probabil vor mai exista astfel de transporturi pentru a expulza cat mai multi dintre cei aflati ilegal in Cipru.

Legislatia auto in Cipru e pe cale sa se schimbe

Recent a fost depus un proiect legislativ pentru modificarea legislatiei permiselor auto in Cipru. Modificarile sunt fundamentale si schimba radical modul de taxare si de administrare a permiselor auto, inclusiv formatul acestora. Multi dintre voi si-au preschimbate permisele obtinute in Romania sau alte tari membre UE cu permise ciprioate. Ati observat plini de mirare ca permisele auto ciprioate sunt niste cartonase frumos colorate care se uzeaza foarte repede. Ei bine, in sfarsit statul cipriot a aflat ca alte tari au permise plasticate :)

1 mai 2012

1 Mai

Azi este 1 Mai. La nivel mondial se serbeaza Ziua Muncii. Istoria zilei este simpla: Prin 1886 muncitorii din Chicago demonstrau pentru a obtine scaderea duratei legale de munca la 8 ore/zi. Din cauza unui incident bizar politia a deschis focul in plin omorand cateva zeci de oameni. La 4 ani de la acest incident s-a comemorat pentru prima data acest eveniment. De atunci a ramas in istorie ca o zi in care se organizeaza manifestatii de catre organizatii ale muncitorilor sau de catre partidele de stanga.
Europa, ca de obicei, nu s-a abatut de la traditie si peste tot au fost organizate manifestatii in care oamenii au cerut lucruri legate de munca. In Romania insa s-a mers la gratar ca doar Ziua Muncii se sarbatoreste stand. Stand si spargand seminte ca niste papagali. Ah, nu, caci papagalii nu ragaie bere. Daca romanii nu au iesit sa manifesteze inseamna ca nu e cutitul chiar la os. Oricum pe roman poti sa pui si 2 juguri ca ei nu protesteaza. Trag ca boii... 
Iata 2 poze pentru a reliefa contrastul:


Sursa foto:BBC

Sursa foto: Arcasu.ro